Snadné čtení s porozuměním


Miluše Jirušková

Usnadněte malým čtenářům jejich první čtenářské krůčky.

Čtení by mělo přinášet radost, ne všechny děti však dokáží hltat jedno slovo za druhým a četbu si užívat. S touto publikací se čtení opět stane radostí.

Kniha pomůže malým čtenářům od 6 let s rozvojem čtenářských dovedností a se schopností vnímat čtený text. Neexistuje univerzální metoda vhodná pro všechny děti, jejíž pomocí se naučí číst. Vždy půjde o průběžný pomalý nácvik, o trpělivost i toleranci k menším neúspěchům. Doporučuje se číst krátce, někdy i po částech a tak dlouho, dokud se nevytratí soustředění a motivace. A přesně takto je koncipován tento titul. Krátké texty napomáhají k tomu, aby čtenáři neztratili koncentraci, úkoly k textům zase procvičí porozumění textu, soustředění a pomohou s motivací do dalšího čtení.

Dle dostupných studií se má za to, že dítě, které čte častěji, čte lépe a rozvíjí se zároveň i jeho slovní zásoba. Nejedná se tedy jen o rozvoj čtení, ale i o porozumění čtenému textu, který by žák měl plně chápat a umět vyjádřit jeho obsah bez výslovnostních obtíží.

Tato publikace se proto nezaměřuje jen na vlastní čtení, ale i na vnímání čteného obsahu.

Jednotlivé texty jsou seřazeny od jednodušších po složité. Vždy jsou k nim přiřazeny různé

úkoly, zjišťující, zda žák všemu porozuměl. Úkoly jsou logické, vizuální, grafické, verbální

i paměťové.

Doporučuje se číst nahlas a spolupracovat buď se stálou přítomností dospělého nebo alespoň s následnou zpětnou kontrolou. Předpokládá se, že žáci budou psát přímo do publikace.

Číst více
249 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 88
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.11.2022
Formát 195x255 mm
Hmotnost 0,292 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Aleš Čuma
EAN 9788026618317
Věk od 6
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená