Cvičení paměti na 52 týdnů v roce


Jitka Suchá

Cvičení paměti na celý rok

Kniha je zaměřena na tematiku procvičování paměti a dalších, tzv. kognitivních funkcí (slovní zásoba, koncentrace pozornosti, kreativita, zrakově-prostorové schopnosti, logické myšlení i dlouhodobá paměť). Je pojata tak, aby se podle ní dalo procvičovat po celý rok (obsahuje 52 tréninků pro každý týden v roce). Čtenář by měl po dobu 6 dnů každý den provést vždy jedno cvičení a sedmý den se pak věnovat doplňujícím aktivitám, které jsou také uvedeny a které aktivují různé části mozku. Kniha je ve velkém komfortním formátu a obsahuje mnoho kvalitních ilustrací a fotografií, aby procvičování bylo ještě příjemnější a zábavnější.

Komplexní procvičování mozku je považováno za jeden z nejúčinnějších faktorů v prevenci poruch paměti, proto se kniha hodí pro zájemce jakéhokoliv věku (dospělé, ale i starší děti), zejména však pro seniory. Své využití jistě najde i u pracovníků z oblasti sociální péče, popř. zdravotnictví, zejména těch, kteří svým klientům zprostředkovávají aktivity, nebo také u zájemců z oblasti pedagogiky, pracovníků volnočasových organizací apod.

Mgr. Jitka Suchá vystudovala ergoterapii a fyzioterapii, je trenérkou paměti III. stupně. Mnoho let pracovala v denním stacionáři pro seniory, nyní působí v Národním ústavu duševního zdraví. Vedle toho vede web pro aktivizační pracovníky www.napadnik-aktivizace.cz, pod vlastní značkou Myslivna-hry vymýšlí a vyrábí hry a pomůcky na procvičování paměti. Je autorkou mnoha knih zaměřených zejména na cvičení paměti, zdravé stárnutí apod.

Číst více
349 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.04.2022
Formát 210x297 mm
Hmotnost 0,78 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026617426
Věk od 15
Edice Pro seniory
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

autor knihy

Jitka Suchá Jitka Suchá

Jitka Suchá


V současnosti pracuje ve Státním zdravotním ústavu v Centru podpory veřejného zdraví. Má za sebou 23 let praxe v Gerontologickém centru, kde pracovala jako vedoucí denního stacionáře pro seniory, ale i jako lektorka různých vzdělávacích akcí. Věnovala se i vlastním projektům v oblasti vzdělávání. Pro Českou alzheimerovskou společnost připravila řadu materiálů a pomůcek ke cvičení paměti. V roce 2016 založila a dosud provozuje web s nápady pro aktivizační pracovníky, od roku 2019 se věnuje i výrobě pomůcek pro cvičení paměti pod vlastní značkou Myslivna-hry. Píše knihy s tématikou cvičení paměti, stárnutí, péče o lidi se syndromem demence atd. Žije se svým manželem a dvěma syny v Praze.

zobrazit profil autora