Trénink paměti pro seniory: Pracovní listy


Jitka Suchá

Prevence nemocí i zábava v jednom

Kniha je zaměřena na tematiku cvičení paměti a dalších kognitivních funkcí, jako je slovní zásoba, koncentrace pozornosti, kreativita, zrakově-prostorové schopnosti a další. Předkládá konkrétní úlohy k procvičování, které obsahují mnoho kvalitních barevných fotografií a ilustrací, aby procvičování bylo ještě příjemnější a zábavnější a s knihou se dobře pracovalo.

Kniha je určena zejména pro seniorskou populaci jako možnost určité prevence případných kognitivních poruch, bude ale jistě přínosem i pro jiné zájemce o problematiku cvičení paměti a dalších kognitivních funkcí i z jiných věkových kategorií včetně starších dětí. Své využití jistě najde i u pracovníků z oblasti sociální péče, popř. zdravotnictví, zejména těch, kteří svým klientům zprostředkovávají aktivity, nebo také u zájemců z oblasti pedagogiky, pracovníků volnočasových organizací apod.

Mgr. Jitka Suchá vystudovala ergoterapii a fyzioterapii, je trenérkou paměti III. stupně. Od roku 1997 pracuje v denním stacionáři pro seniory. Lektoruje kurzy a semináře, vede web pro aktivizační pracovníky www.napadnik-aktivizace.cz. Je autorkou mnoha knih zaměřených zejména na cvičení paměti, zdravé stárnutí apod. Pod vlastní značkou Myslivna-hry vymýšlí a?vyrábí hry a pomůcky na procvičování paměti.

Číst více
249 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr senioři
Počet stran 128
Datum vydání 05.05.2022
Formát 170x243 mm
Hmotnost 0,344 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026617433
Věk od 18
Edice Pro seniory
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

autor knihy

Jitka Suchá Jitka Suchá

Jitka Suchá


V současnosti pracuje ve Státním zdravotním ústavu v Centru podpory veřejného zdraví. Má za sebou 23 let praxe v Gerontologickém centru, kde pracovala jako vedoucí denního stacionáře pro seniory, ale i jako lektorka různých vzdělávacích akcí. Věnovala se i vlastním projektům v oblasti vzdělávání. Pro Českou alzheimerovskou společnost připravila řadu materiálů a pomůcek ke cvičení paměti. V roce 2016 založila a dosud provozuje web s nápady pro aktivizační pracovníky, od roku 2019 se věnuje i výrobě pomůcek pro cvičení paměti pod vlastní značkou Myslivna-hry. Píše knihy s tématikou cvičení paměti, stárnutí, péče o lidi se syndromem demence atd. Žije se svým manželem a dvěma syny v Praze.

zobrazit profil autora