Trénink paměti pro seniory: Jednoduchá cvičení


Jitka Suchá

Trénink paměti nejen pro seniory

Kniha je zaměřena na procvičování různých kognitivních funkcí, a to zejména:

• krátkodobé paměti

• slovní zásoby

• koncentrace pozornosti

• zrakově-prostorových schopností

Procvičování mozku různými způsoby je velmi důležitý faktor v prevenci poruch paměti a je přínosné v každém věku. Kniha obsahuje úkoly na nižší až střední úrovni obtížnosti, vždy je uvedeno 5 variant pro jeden typ cvičení. Samozřejmostí je adekvátní velikost písma i obrázků a barevné provedení. Své řešení si může čtenář sám zkontrolovat na konci knihy.

Kniha je určena zejména pro seniorskou populaci, ale bude jistě přínosem i pro jiné zájemce o problematiku cvičení paměti a také pro pracovníky z oblasti sociální péče nebo zdravotnictví, zejména ty, kteří svým klientům připravují smysluplné denní aktivity.

Mgr. Jitka Suchá vystudovala ergoterapii a fyzioterapii, je trenérkou paměti III. stupně. Od roku 1997 pracuje v denním stacionáři pro seniory. Pořádá kurzy a semináře, vede web pro aktivizační pracovníky www.napadnik-aktivizace.cz. Je autorkou několika knih zaměřených na cvičení paměti.

Číst více
249 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr senioři
Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.02.2024
Formát 170x243 mm
Hmotnost 0,347 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026619420
Věk od 18
Edice Pro seniory
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

autor knihy

Jitka Suchá Jitka Suchá

Jitka Suchá


V současnosti pracuje ve Státním zdravotním ústavu v Centru podpory veřejného zdraví. Má za sebou 23 let praxe v Gerontologickém centru, kde pracovala jako vedoucí denního stacionáře pro seniory, ale i jako lektorka různých vzdělávacích akcí. Věnovala se i vlastním projektům v oblasti vzdělávání. Pro Českou alzheimerovskou společnost připravila řadu materiálů a pomůcek ke cvičení paměti. V roce 2016 založila a dosud provozuje web s nápady pro aktivizační pracovníky, od roku 2019 se věnuje i výrobě pomůcek pro cvičení paměti pod vlastní značkou Myslivna-hry. Píše knihy s tématikou cvičení paměti, stárnutí, péče o lidi se syndromem demence atd. Žije se svým manželem a dvěma syny v Praze.

zobrazit profil autora