Divoké zvíře

První pomoc při zvládání hněvu u dětí s Aspergerovým syndromem

K.I. Al-Ghani

Pomozte dítěti zkrotit jeho hněv!

Pomozte dítěti zkrotit jeho hněv!

Tato milá knížka představuje srozumitelným a velmi sugestivním způsobem jednu z funkčních technik práce s akutním výbuchem hněvu zejména u dětí s Aspergerovým syndromem. Depersonifikace hněvu jako „divokého zvířete“, které můžeme zkrotit a být jeho pánem, představuje jeden z nejlepších možných způsobů, jak dětem pomoct rozpoznat hněv a zároveň vnímat osvobozující oddělenost – JÁ nejsem HNĚV.

Tento přístup posiluje důvěru a motivovanost dětí s emocí hněvu pracovat, s vědomím „probudil se ve mně hněv, to se může stát komukoliv a já jej mohu zkrotit; už vím, jak na to.“

Příběh Tomáše, který zkrotil své „divoké zvíře“, přináší naději a jednu z možných cest ke šťastnějšímu životu dětí s Aspergerovým syndromem i jejich blízkých.

Kniha byla napsána ve spolupráci s Národním sdružením pro autismus (Velká Británie). Nabízí široké spektrum metodik pro zvládnutí hněvu a také užitečné návody pro rodiče, jak pomoct svým dětem „zkrotit Divoké zvíře“.

K. I. Al-Ghani je speciální pedagožka a poradce s více než 30letou praxí. Jako učitelka a zároveň matka dítěte s poruchou autistického spektra se řadu let zabývá vyvíjením strategií, které by měly pomáhat dětem vyrovnat se se stresem jak doma, tak ve třídě.

Haitham Al-Ghani je starý 22 let a má poruchu autistického spektra. Před nedávnem s vyznamenáním absolvoval obor multimédia a je nositelem ceny Vincent Lines Award za výjimečnou kreativitu v Hastings College of Arts and Technology (Velká Británie).

Číst více
249 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 48
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.09.2014
Formát 280x215 mm
Hmotnost 0,461 kg
Jazyk čeština
Původní název The Red Beast. Controlling Anger in Children with Asperger´s Syndrome
Původní jazyk angličtina
EAN 9788026605423
Věk od 7
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem