Učebnice současné italštiny, 1. díl

Manuale di Italiano contemporaneo

Eva Ferrarová, Miroslava Ferrarová, Vlastimila Pospíšilová

Vše potřebné pro komunikaci s Italy.

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy v souladu se Sdělením MŠMT čj. 16854/2007-20 udělilo učebnici italského jazyka pro střední školy "Učebnici současné italštiny, 1.díl" z nakladatelství Computer Press schvalovací doložku ve znění:

"Schválilo MŠMT č.j. 6601/09-23 dne 21. 8. 2009 k zařazení do seznamu učebnic pro střední vzdělávání jako součást ucelené řady učebnic pro předmět italský jazyk s dobou platnosti šest let."

Kniha vyšla rovněž ve verzi s mp3 s prodejním kódem KEJ161.

Učebnice současné italštiny, 1. díl, je určena všem zájemcům o získání základů italského jazyka. Po jejím zvládnutí dosáhnete úrovně B1 Evropského referenčního rámce. Cílem učebnice je naučit vás číst a porozumět italskému textu, komunikovat s rodilými mluvčími písemnou i ústní formou, seznámit vás s některými italskými zvyklostmi.

Každá lekce obsahuje:

- úvodní dialogy nebo souvislý text

- slovníček – výrazy a fráze spojené s vybranými konverzačními okruhy

- gramatický výklad

- cvičení

- informace o reáliích současné Itálie

Na konci knihy naleznete:

- přehled nejčastěji užívaných předložek a předložkových výrazů

- přehled nepravidelných sloves

- klíč ke cvičením

- souhrnný italsko-český a česko-italský slovník

Nedílnou součástí učebnice je audionahrávka namluvená rodilými mluvčími z různých italských regionů, najdete zde řadu živých dialogů. Nahrávka napomůže utvrzení slovní zásoby, procvičení výslovnosti a schopnosti lépe porozumět mluvenému projevu.

3 CD s audionahrávkou v ceně!

Číst více
539 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 448
Datum vydání 07.08.2008
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,82 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025119730
Věk od 15
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Eva Ferrarová Eva Ferrarová

Eva Ferrarová


Vyučuje antropologii jídla na Ústavu etnologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Kromě vztahu člověka k jídlu z antropologické perspektivy, kterému se věnuje především v odborné literatuře, se zabývá tématy jako rovnost žen a mužů, ochrana životního prostředí a stárnutí populace. Je autorkou knihy Italská kuchařka – recepty tetiček a babiček. Svůj dvacetiletý pobyt v Itálii, kde vystudovala, zúročila i v úspěšných učebnicích italštiny, které vydalo nakladatelství Edika. Jejími koníčky jsou vaření a zahradničení. Žije v Praze.

zobrazit profil autora