Poznáváme naše květiny

Naučně-populární průvodce vybranými druhy rostlin, které můžete najít v naší přírodě od časného jara až do pozdního podzimu.

Rostliny jsou v knize řazeny abecedně, vždy podle barvy květů. Jednoduché určující znaky a fotografie pořízené v přirozeném prostředí pomohou k jejich snadnému určení všem, kdo se zajímají o přírodu a chtějí se dozvědět více o konkrétním druhu. Kniha dále uvádí botanické zařazení rostlin, lidové názvy, původy jmen, zajímavosti i využití rostlin jako léčivých bylinek či zdravých potravin.

Číst více
249 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 144
Datum vydání 08.05.2017
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,343 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Atila Vörös
EAN 9788026610960
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

autor knihy

Marta Knauerová Marta Knauerová

Marta Knauerová


V prvé řadě maminka a kamarádka dvou báječných dcer s touhou psát laskavě, tajemně a hravě. Šťastná ve své práci botaničky i v jakékoli práci tvůrčí. Zaměstnat ruce pro ni znamená dopřát odpočinek hlavě. A naopak! V podkroví barokního kláštera obutých augustiniánů (dnešní Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě) sepisuje granty a připravuje už roky výukové materiály a programy pro děti. To vše s velkou pokorou a úctou nejen k danému místu, ale především k mnichu Conopeovi, šouravě bloudícímu chodbami rozlehlého kláštera už téměř čtyři sta let.

zobrazit profil autora