Poznáváme naše květiny

Druhý díl naučně-populárního průvodce vybranými druhy rostlin, které můžete najít v naší přírodě od časného jara až do pozdního podzimu.

Rostliny jsou v knize řazeny abecedně, vždy podle barvy květů. Jednoduché určující znaky a fotografie pořízené v přirozeném prostředí pomohou k jejich snadnému určení všem, kdo se zajímají o?přírodu a chtějí se dozvědět více o konkrétním druhu. Kniha dále uvádí botanické zařazení rostlin, lidové názvy, původy jmen, zajímavosti i využití rostlin jako léčivých bylinek či zdravých potravin.

Číst více
299 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 144
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.08.2022
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,343 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Atila Vörös
EAN 9788026617914
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

autor knihy

Marta Knauerová Marta Knauerová

Marta Knauerová


V prvé řadě maminka a kamarádka dvou báječných dcer s touhou psát laskavě, tajemně a hravě. Šťastná ve své práci botaničky i v jakékoli práci tvůrčí. Zaměstnat ruce pro ni znamená dopřát odpočinek hlavě. A naopak! V podkroví barokního kláštera obutých augustiniánů (dnešní Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě) sepisuje granty a připravuje už roky výukové materiály a programy pro děti. To vše s velkou pokorou a úctou nejen k danému místu, ale především k mnichu Conopeovi, šouravě bloudícímu chodbami rozlehlého kláštera už téměř čtyři sta let.

zobrazit profil autora