Pracovní listy a jazykové hry ve výuce češtiny


Eva Mrázková

Učte děti vyjmenovaná slova zábavně a zajímavě

Učte český jazyk zábavně a zajímavě!

Pracovní listy a jazykové hry ve výuce češtiny jsou vhodnou pomůckou pro procvičení a upevnění znalosti vyjmenovaných slov. Publikace je primárně určena pro použití při výuce ve třídě, avšak všechny pracovní listy a většinu her rovněž uplatníte při domácí přípravě.

Jazykové hry jsme uspořádali podle písmen B, L, M, P, S, Z. U každé hry jsme uvedli tyto informace:

- vysvětlení, jaká znalost nebo dovednost bude při hře procvičena;

- potřebné pomůcky ke hře;

- popis hry, případně varianty hry a detailnější úkoly;

- řešení

V chlopních obálky jsou uloženy pracovní listy určené pro práci žáků. Na každém listu děti najdou úkoly a přesné zadání k jejich správnému plnění. Informace pro učitele ke každému listu jsou uvedeny za jazykovými hrami. Učitelé ke každému listu najdou podobně jako u her popis procvičované dovednosti nebo znalosti, potřebné pomůcky a řešení.

V chlopních obálky spolu s pracovními listy najdete také herní kartičky s vyjmenovanými slovy, které můžete vystřihnout a připravit dětem jako pomůcku ke hrám.

Hlavním cílem publikace je procvičení a zafixování vyjmenovaných slov a slov jim příbuzných. Velký důraz klademe na pochopení správného významu jednotlivých vyjmenovaných slov. Při hrách a vyplňování pracovních listů si děti zopakují další učivo, např.:

- slovní druhy;

- význam slov (slova významem nadřazená, podřazená, souřadná, slova souznačná, mnohoznačná a protikladná);

- psaný a mluvený projev;

- čtení s porozuměním;

- skladba věty;

- tvoření slov, slova příbuzná, předpony;

- rozšíření slovní zásoby…

Číst více
199 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 88
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 31.08.2015
Formát 210x297 mm
Hmotnost 0,348 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026608042
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Eva Mrázková Eva Mrázková

Eva Mrázková


Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.

zobrazit profil autora