Čínština pro samouky


Eliška Betty Foltýno

Zkuste s námi proniknout do tajů čínštiny!

Čínština pro samouky je určena všem zájemcům o získání základů zjednodušeného čínského jazyka, tzv. „obecné“ čínštiny, který je úředním jazykem Čínské lidové republiky. Cílem učebnice je naučit vás na této základní úrovni číst a porozumět čínskému textu, komunikovat s rodilými mluvčími písemnou i ústní formou a seznámit vás s některými čínskými reáliemi.

Každá lekce obsahuje:

- úvodní text (informace o kultuře, zvycích…)

- slovní zásobu

- článek v čínštině

- výklad gramatiky (zaměřuje se na vysvětlení frází)

- cvičení

V závěru knihy je uveden přehled gramatiky, slovníček, užitečné odkazy, česko-čínský a čínsko-český slovníček a klíč ke cvičením.

Nedílnou součástí učebnice je mp3 s audionahrávkou namluvenou rodilou mluvčí z Číny a mluvčím z Tchaj-wanu a animacemi čínských znaků. Audionahrávka napomůže utvrzení slovní zásoby, procvičení výslovnosti a schopnosti lépe porozumět mluvenému projevu. Názorné animace čínských znaků vám zjednoduší učení psaní.

O autorce:

Li Beibei (vl. jménem Eliška Betty Foltýnová)

se s čínštinou seznámila při studiu zahraničního obchodu v Kunovicích. Problematice čínské kultury a jazyka se intenzivně věnuje již čtvrtým rokem. Ve své práci se zaměřuje zejména na průzkum možností exportu českého zboží na čínský trh, své poznatky publikovala v článku „Základní studie čínského trhu z pohledu vybraných rizik a bariér“ na šesté mezinárodní vědecké konferenci „MANAGEMENT, ECONOMICS AND BUSINESS DEVELOPMENT IN THE NEW EUROPEAN CONDITIONS“ v Brně.

V současné době se také podílí na přípravě internetového česko-čínského a čínsko-českého slovníku.

mp3 s audionahrávkou a anim

Číst více
499 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 240
Datum vydání 22.12.2008
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,448 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025121467
Věk od 15
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená