Diamantová sekera B1/B2

The Diamond Axe

Alena Kuzmová, Jaroslav Tichý

Známé pohádky upravené pro výuku!

Kniha Jaroslava Tichého Diamantová sekera se dočkala mnoha vydání a už se dávno zařadila mezi klasické pohádkové sbírky. Tyto kouzelné pohádky pocházejí z pobaltských zemí. Je v nich uložena lidová moudrost, důvtip a často také ironie. V postavách Diamantové sekery můžeme vidět podobnost s postavami našich národních pohádek. V obou typech pohádek se setkáváme s lakomými boháči a pracovitými chuďasy, se zlými selkami a statečnými vojáky, s čerty, kteří touží odnést do pekla chamtivé pány...

Publikace přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou zpracovány zrcadlově v anglicko-české podobě. Text ve zjednodušené angličtině je upravený pro středně pokročilé studenty. Dvojjazyčné vydání poskytuje možnost procvičit si zajímavou formou znalosti cizího jazyka.

V knize najdete:

• texty osmi pohádek v zjednodušené angličtině,

• český překlad,

• souhrnné otázky na porozumění,

• vysvětlení obtížnějších frází a gramatických jevů,

• cvičení.

Audionahrávku ve formátu MP3, na níž pohádky v angličtině vypraví rodilý mluvčí, naleznete na stránkách nakladatelství.

Číst více
269 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 160
Datum vydání 21.05.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,254 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026612636
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Alena Kuzmová Alena Kuzmová

Alena Kuzmová


Alena Kuzmová pracuje mnoho let jako soukromá lektorka anglického jazyka. Individuální přístup k jednotlivým studentům je pro ni věčnou inspirací k psaní učebnic. V nich se soustřeďuje hlavně na výuku gramatické přesnosti, rozvíjení slovní zásoby a motivaci k jejich uplatnění v praxi. Své učebnice koncipuje tak, že je lze používat jak při skupinové výuce, tak i při samostudiu. Její tvorba zahrnuje gramatické příručky, jazykové kurzy i anglicko-českou beletrii s cvičebními texty.

zobrazit profil autora