Jak přežít školníka

Podškolácké dobrodružství s testy a rébusy

Milan Bárta

Co když není školník jako školník?

Co když není školník jako školník?

ŠKOLNÍK

Vymění žárovku, přilepí odchlípnuté lino, zasklí rozbité okno.

AKČNĚJŠÍ ŠKOLNÍK

Vynadá za nepřezuté boty, za běhání po chodbě nebo prásknutí s dveřmi.

Ale co když chce týpek v montérkách něco víc? Co když si přeje zanechat trochu jinou stopu v myslích žáků. Obzvláště těch, kterým jsou lavice příliš těsné a kteří otevírají učebnice jen s největším odporem. Honza s Adamem nechápou, proč by si měli něco vtloukat do hlavy, když všechny informace jsou na internetu. Raději vymýšlejí lumpárny. V případě našeho školníka však narazila kosa na kámen. Když ho zamknou v dílně, nepopadne je za límec a neodtáhne do ředitelny… Stane se něco jiného.

Vydejte se společně s Honzou a Adamem odhalit školníkovo tajemství. Ocitnete se ve víru nečekaných událostí, které můžete řešit společně s nimi. Testy, rébusy, úkoly a kvízi nabízejí zábavu i poučení bez učení. Správný čas k cestě za dobrodružstvím je právě teď!

Číst více
59 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 96
Datum vydání 23.11.2015
Formát 170x243 mm
Hmotnost 0,343 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026608417
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Milan Bárta Milan Bárta

Milan Bárta


Publikuje články pro českolipský regionální server i-noviny, představuje zajímavá místa i lidi. Od jedenácti let si píše deník, jako začínající učitel založil s kolegou školní časopis hrupka, do něhož přispíval povídkami o Horákovi. Horák se stal hlavním hrdinou i jeho první knihy Jak (ne)vyhodit školu do povětří, která netradiční formou popularizovala chemii. Chemii se věnoval i v dalších publikacích – Jak (ne)vyhodit školu do povětří 2, Chemické prvky kolem nás, Chemické sloučeniny kolem nás – Anorganika. O dětskou detektivku se pokoušel v knize Jak přežít školníka. Do románové podoby adaptoval dvě divadelní hry a jeden filmový scénář, s Barborou Koudelkovou sepsal tři pokračování jejích životních osudů. Žije a pracuje v České Lípě.

zobrazit profil autora