Snová novela Traumnovelle


Jana Navrátilová

Začtěte se do snového příběhu a učte se při tom německy!

Začtěte se do snového příběhu a učte se při tom německy!

Arthur Schnitzler, jeden z nejoblíbenějších rakouských autorů, byl nejen úspěšným spisovatelem, ale i lékařem. Ve svém díle tak spojil vášeň ke psaní s nejnovějšími poznatky v oblasti medicíny, resp. psychologie, která se v prvních desetiletích 20. století – tedy v době Sigmunda Freuda – proměňovala doslova před očima a ovlivnila generace nejen psychologů, ale i umělců.

V roce 1926 vydává Schnitzler Snovou novelu (Traumnovelle), která si hraje se dvěma stranami téže mince: naplněná manželská nevěra ve snu a nenaplněná manželská nevěra ve skutečnosti. Příběh byl zfilmován slavným režisérem Stanleym Kubrickem pod názvem Eyes wide shut.

Dvojjazyčná kniha přináší nejen zrcadlový český překlad upravený pro výuku, ale také jazykové a gramatické komentáře, otázky na porozumění čtenému, slovníček a CD s celou novelou namluvenou rodilým mluvčím. CD obsahuje nahrávky ve formátu MP3.

Číst více
289 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.11.2013
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,31 kg
Jazyk němčina
Ilustrátor Terezie Kolářová
EAN 9788026603924
Věk od 15
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Jana Navrátilová Jana Navrátilová

Jana Navrátilová


Vystudovala germanistiku na Filozofické fakultě MU a poté působila jako profesorka němčiny na středních školách. Mnohaleté zkušenosti s výukou ji inspirovaly k napsání řady úspěšných publikací, například učebnic Němčina za 24 dnů, Němčina pro lenochy a věčné začátečníky, ilustrovaného slovníku 1000 německých slovíček a dalších.

zobrazit profil autora