Bez jídla se neobejdeme.
PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme?
PROČ nám chutná to, co nám chutná?
PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství?
PROČ se bráníme neznámým jídlům?
PROČ jsme zvyklí stolovat společně?
PROČ hledáme „čisté“ jídlo?
PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne?
Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme.
PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.
Podobné
detailní informace
Počet stran
240
Ke stažení
pdf
Obsah.pdf
pdf
Ukázka.pdf
Datum vydání
03.06.2021
Formát
165x235 mm
Hmotnost
0,707 kg
Jazyk
čeština
Ilustrátor
Aleš Čuma
EAN
9788026616290
Věk od
15
Typ
Kniha
Vazba
vázaná s laminovaným potahem
recenze
iliteratura.cz - Jídlo pro radost
První obsáhlá česká kniha o antropologii jídla sice trpí několika nedostatky, ale pro získání úvodních informací o tématu není špatná. Čtenáři například prozradí, jaký je vztah mezi mormony a kofeinem, čarodějnicemi a solí nebo bobry a křesťanským půstem...