Sametová revoluce

Pád železné opony v komiksu

Zdeněk Ležák

Konec komunistické diktatury v Evropě

V roce 1989 se zhroutil totalitní systém komunistické strany nejen u nás v Československu, ale i ve většině zemí východního bloku. U nás je tím nejvýznamnějším datem 17. listopad. Proč? Souvisí to s událostmi z roku 1939. Abychom pochopili, co se v roce 1989 stalo, je třeba dát si do souvislostí události předchozího půl století.

V této knize si proto přiblížíme nejen onen revoluční rok, ale také dějiny východního bloku už od druhé světové války. Podíváme se do jednotlivých zemí východní Evropy, na jejich vztah k Sovětskému svazu, jejich specifické verze socialismu i případný vzdor proti totalitě. Šedesátistránkový komiks se zaměřuje na rok 1989, a to především na události v našem státě. Styl vyprávění je přizpůsoben mladší generaci. Stostránková textová část poskytuje čtenáři obsáhlejší, ale také o něco složitější pohled na problematiku komunistické totality.

Číst více
499 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 140
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.11.2019
Formát 210x297 mm
Hmotnost 0,828 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jiří Zimčík
EAN 9788026614722
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Zdeněk Ležák Zdeněk Ležák

Zdeněk Ležák


Zdeněk Ležák je šéfredaktorem oblíbeného časopisu ABC a vedoucím Newsroomu dětských časopisů ve vydavatelství Czech News Center. Více než 20 let se profesně pohybuje v tištěných a on-line médiích pro děti, posledních 12 let v šéfredaktorských pozicích. V roce 2011 vydal svou první knihu, román pro teenagery G2R - Tajemná hra. Od roku 2014 se věnuje psaní faktografických knih pro starší děti a dospělé, které jsou zčásti nebo celé komiksové. S jeho knihami, kterých dosud vydal 16, se na českém knižním trhu u nás rozšířil fenomén historického faktografického komiksu.

zobrazit profil autora