O pejskovi a kočičce

pohádka s piktogramy

Vlasta Hurtíková

Pejsek a kočička s piktogramy pro všechny malé čtenáře!

Známý pohádkový příběh z pera i štětce Josefa Čapka je převyprávěn a upraven formou piktogramů, které mají dětem usnadnit vstup do světa čtení. Pomocí obrázků si děti mohou pohádku přečíst samy a vyprávět ji tak například dospělému. Mají radost z toho, že vše zvládnou samy, a získají tak motivaci a kladný vztah k četbě. Veselé příběhy pejska a kočičky, které těší již mnoho generací, přináší nyní díky piktogramům potěšení z četby dětem od dvou let, ale i dětem se speciálními vzdělávacími potřebami, jež mají potíže s porozuměním psanému textu.

Vlasta Hurtíková je autorkou první české pohádkové knihy s piktogramy Kocourek Matýsek (2013), po které následovaly o rok později Pohádky s piktogramy. Obě knihy si získaly své nadšené malé čtenáře.

Když zaznamenala ze strany škol a rodičů požadavek na klasickou českou pohádku s piktogramy, zpracovala touto formou příběhy Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce. Vybrala si je pro jednoduchost děje a laskavý humor, jímž jsou příhody zvířátek doslova prodchnuty.

Přáním autorky je, aby její příběhy s piktogramy pomáhaly dětem lehce a radostně objevovat čtenářský svět.

Číst více
199 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 40
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.01.2019
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,273 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026613732
Věk od 6
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem