Šišlání nám nesluší

Logopedické říkanky pro malé i velké

Irena Kopecká

Zapišme si za uši, že šišlání nám nesluší.

Šišlání nám nesluší je nápaditou knížkou pro děti útlého i staršího věku, kterou pro děti napsala a ilustrovala Irena Q. Kopecká. Autorka ke zpříjemnění zdlouhavého a nezáživného procesu vyvozování správné výslovnosti připravila zábavné a někdy i trochu poučné básně. V knize najdete nejen krátké a jednoduché říkanky pro malé děti, ale i složitější texty určené starším dětem a dospívajícím. Komu je daná říkanka určena, poznáte podle jednoduchého symbolu u jejího názvu:

* pro malé děti

* pro starší děti

Některé říkanky jsou kromě barevného obrázku doplněny i obrázkem černobílým, který si mohou děti po práci s textem za odměnu vybarvit.

Říkanky se zaměřují na procvičení hlásek, které dětem dělají nejčastěji potíže. Jedná se o hlásku L, měkčení, střídání měkkých a tvrdých slabik, sykavky a samozřejmě R a Ř. Jednotlivé kapitoly jsou odlišeny různou barvou záhlaví. U sykavek je dělení trochu složitější. Některé říkanky jsou zaměřené na nácvik izolované hlásky, některé na nácvik skupiny hlásek. V tomto případě jsou velkým písmem uvedeny sykavky, na které se říkanka soustředí, a za pomlčkou malým písmem jsou vypsány ty hlásky, které se v textu vyskytují pouze okrajově. Toto členění by mělo rodičům i logopedům usnadnit výběr říkanky pro konkrétní dítě podle jeho individuálních potřeb.

Děti jistě ocení i skutečnost, že říkanky mají aktuální náměty. Najdou tu texty o škole, počítačích, fotbalu, oblíbených hračkách nebo o situacích, které samy prožívají. Jindy se v říkance dočtou o místech naší republiky, která možná samy znají a již je navštívily.

Věříme, že se vám kniha bude líbit a nácvik výslovnosti s novými texty vás bude bavit. Přejeme vám hodně úspěchů a zábavy.

Číst více
199 Kč doporučená cena
nedostupné

detailní informace

Počet stran 96
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.11.2014
Formát 238x190 mm
Hmotnost 0,24 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026605843
Věk od 4
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)