Německá nepravidelná slovesa + audio CD


Jana Navrátilová

Příručka je určena pro začátečníky nebo i pokročilé studenty a samouky němčiny. Umožní procvičit si nepravidelná slovesa, která tvoří jednu ze základních mluvnických kategorií německého jazyka, bez níž se prostě nedomluvíte.

Látka je rozdělena do dvou hlavních částí: mluvnice a cvičebnice.

Mluvnice vám poskytne základní informace ohledně použití pomocných sloves, způsobových sloves, slabých a silných sloves, smíšených a nepravidelných sloves, podmiňovacího způsobu, budoucího času a trpného rodu v němčině.

Cvičebnice je strukturována do pěti oddílů - pomocných sloves, způsobových (modálních) sloves, silných sloves I., II. a III., smíšených a nepravidelných sloves, sloves s odlišnou předložkovou vazbou.

Všechny tři oddíly nabízejí za každým ze sloves vzorové věty. Uvědomíte si tak kontext, jak bývá dané nepravidelné sloveso nejčastěji užíváno. Za každým z oddílů následují cvičení a případně i otázky vážící se k rozhovorům/konverzacím, jež najdete na CD. Samozřejmostí je i klíč ke cvičením, nacházející se na konci publikace.

Ke knize je připojeno AUDIO CD určené pro porozumění mluvenému slovu a procvičování výslovnosti.

Číst více
199 Kč doporučená cena
V prodeji
Podobné

detailní informace

Žánr gramatika
Počet stran 80
Datum vydání 18.08.2005
Formát 146x206 mm
Hmotnost 0,16 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025106808
Věk od 15
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Jana Navrátilová Jana Navrátilová

Jana Navrátilová


Vystudovala germanistiku na Filozofické fakultě MU a poté působila jako profesorka němčiny na středních školách. Mnohaleté zkušenosti s výukou ji inspirovaly k napsání řady úspěšných publikací, například učebnic Němčina za 24 dnů, Němčina pro lenochy a věčné začátečníky, ilustrovaného slovníku 1000 německých slovíček a dalších.

zobrazit profil autora